søndag 24. februar 2013

litterær influensa

 Genialt! Heter dette bildet. Theodor Kittelsen var nettopp det. Og det viser han i disse satiriske tegningene jeg viser her. Rart han ikke er mer kjent for disse motivene. De er forresten hentet fra en bok hvor alle hans skisser, og satiriske tegninger er samlet. Vel verdt en titt. Hadde nesten glemt den boken, hadde det ikke vært for at en tur til Kragerø (hans fødested) minnet meg på det.

 Litterær influensa.


 

torsdag 7. februar 2013

Vårarbeidere

 I helgen var jeg med på "Vårarbeid i skjærgården" sammen med 9 andre kunstnere. Det var hardt arbeid som dere ser! Her er vi på "bre-vandring" opp en trapp, for å bli kjent med Kragerø, men også for å bli kjent med hverandre - og Munch, har jeg ennå ikke nevnt Edvard Munch? I år er det nemlig 150 år siden han fostret opp selunger i Kragerø, slik at vi skulle kunne dra på selsafari med en ferge som har selgaranti, 150 år etter. Jada, jeg har lært mye nytt om Norges store maler i løpet av helgen. Og jeg bør også lære deg at du ikke skal tro alt du hører (ev. leser).

Kragerø tok oss godt i mot, med solskinn - slik at det føltes som sommerferie i februar måned. Og det solgule rådhuset kunne by oss lunsj, og mange fine ord. Planen for helgen var å bli kjent med Kragerø, og spesielt stedene hvor Munch oppholdt seg, og hvor mange av hans kjente motiver er hentet fra. I år er det 150 år siden han ble født, og som en del av jubileumsfeiringen er dette prosjektet blitt født. Ane Sagatun er det driftige hodet bak ideen, og det er hun som har invitert 10 kunstnere til hjembyen sin. Denne helgen var som et forstudie å regne, mens til sommeren er da det virkelig skjer. 15.-26.juli kommer prosjektene til å bli fullført rundt omkring i byen.

 
 

 
Expedition in tha skjaergaard! Heia Hilde vet å kle seg for piknik på skjærgårds-fergen. 




 De beste bollene får man i Kragerø. Det visste du kanskje ikke, men du ser det vel? En solbolle, en bolle med sol inni(vaniljekrem), og sol utenpå (solkrem?).


Her var en annen av Kragerø's fristelser. Men den er allerede solgt ser dere (den røde prikken).

 Et av Munch sine mest kjente motiver er "Solen", og det ble hentet nettopp herfra. Her er Morgensolen.

Utsikten fra der vi bodde. Og her kan dere skimte solen bak prosjektet, Ane. Det er lett å la seg blende! Hun er minst like fin som sol, som hun er som Ane. Uten Ane hadde det ikke vært arbeidere i vårsolen denne helgen.

Og hvis du lurte: vi fant Munch tilslutt. Men han var så stiv og giktsyk stakkar, så det er godt det kommer friske kunstnerkrefter til Kragerø!