torsdag 10. mai 2012

Åpninger før Åpningen

Det er kort tid igjen til åpningen av min separatutstilling i Løten. Hodet mitt jobber på spreng, det er nesten til å bli handlingslammet av. Som en oppvarming til utstillingen, har jeg gravd frem noen bilder jeg lagde da jeg gikk på Asker Kunstskole. Disse er i akryl og med oljestift, og er ca 120 x 80cm, kanskje større - jeg husker ikke i farten.



Nå har jeg endelig fått se lokalet jeg skal stille ut i, og kan begynne den siste prosessen med å planlegge hva jeg får plass til, hva som vil fungere og hva som bør lukes vekk. I mangel av hage, er det fint å ha slike prosjekter å luke i. 

Det er jammen ikke lett å skulle bestemme seg, men enn så lenge blir det ikke elle-melle-metoden. Den siste måneden har jeg hatt to atelierplasser, fordi jeg har fått leie ei bekjent sin plass. Så nå bør det være gode muligheter for å få oversikt over hva jeg har, hva jeg bør jobbe mer med, hva som bør nederst i skuffen. Ja, for jeg kaster sjelden noe på atelieret, plutselig kan det jo komme til nytte - ofte bare ved å gjøre en liten vri. Men ulempen er jo at jeg har fylt mitt arbeidsrom opp til ørene. Og når man ikke kan høre hva en selv tenker lenger, da er det ikke greit gitt.

Rot = Rått. Jeg trives til en viss grad i rot, så lenge det er mitt eget og det er et slags systematisk rot som en del av en prosess. Men nå har jeg fått rensket opp en del, så det skal ikke bli så værst å komme tilbake å jobbe på min faste plass igjen og starte på nye prosjekter.

Men sjekk det atelieret her da! Her snakker vi klasse. Det er luksus, og jeg skal nyte å være her i ennå to måneder. Utrolig nok, har det faktisk vært en utfordring å jobbe på en så stor og åpen plass. Ikke nok med at det man lager føles så smått ut, men også jeg føler meg liten. Så på en plass som denne, nytter det ikke å føle - bare jobbe. Akkurat det jeg gjør, men det hadde vært en fordel om jeg kunne ha tømt hodet mitt på dette stedet - sånn at jeg fikk en viss oversikt oppi der også. Men så lenge jeg kan låne andre sine hoder av og til, så bør det holde. Føler du deg kallet, vet du hvor jeg er.