torsdag 15. mars 2012

Fortsatt ordforrådt

"Ordformasjon", 2012. Akryl på MDF-plate, 122cm x 80cm.

Å velge skrifttyper er noe av det vanskeligste jeg gjør. Jeg kan rett og slett for lite av typografiens historie. Men i det siste har det dreiet rundt ordformasjoner, og ikke skrifttyper. Ved å ta noen skritt tilbake, prøver jeg å komme til bunns i hvordan bokstavene og ordene er bygd opp. Som om ordene er en levende materie som har oppstått ved celledeling, ikke så ulikt oss mennesker. Jeg er ikke helt der ennå, visuelt sett. Men tanken har ligget lenge nok å vaket i bakhodet nå. Tenkte å (celle)dele noen av de nyeste arbeidene.


Nok en ordformasjon. Litt usikker på hvordan jeg skal gi disse arbeidene titler. De hører under et tema, men ikke under en serie. Uansett, dette er et tresnitt i A2-størrelse.

Dette var jeg usikker på om jeg skulle slenge ut av meg allerede nå, men skitt pommfritt. Dette er potettrykk i utprøvningsfasen.

Denne er en luring. Den har fulgt med meg fra begynnelsen av masterprosjektet, hele fire år tilbake. Men det er først nå i 2012 den har fått sin endelige form. Den er en utprøvning fra prosjektet "egenART"(se hjemmesiden min), men har nå altså blitt et selvstendig stykke arbeid. Det er en MDF-plate med både akryl og røttene etter karse.

 Og hvis du lurte, så er jeg fortsatt ordforrådt. Det ordet er jeg så fornøyd med at jeg ikke har klart å legge det vekk helt ennå. Dette er en MDF.plate 122cm x 80cm, som jeg opprinnelig hadde tenkt til å skjære ut til nok en snakkeboble. Men jeg har ikke fått meg til å gjøre det. Akkurat nå føler jeg at den er ferdig sånn den er, men kanskje jeg endrer mening etterhvert.

torsdag 1. mars 2012

Ordforrådt

 Mine nye prosjekter handler ikke lenger om å sensurere altfor mye, men slippe noen ord frem. Selv om det handler om å være ordforrådt, være mett av ord, eller bare usagte ord - nå begynner de å krype frem fra overflaten på snakkeboblene. Jeg er ikke sikker på om jeg liker de ennå, de er for ferske til det. Men jeg drister meg allikevel til å slenge noen smakeprøver i ansiktene deres.

 "Sensurerte utbrudd". Her er ordene sleipe som slim, og det er ikke bare fordi malingen såvidt har rukket å tørke før de ble foreviget. Nyfødte har en tendens til å være noe slimete, det vet du nok. Istedet for å tylle de inn i lyserosa eller babyblått tøy, så tror jeg disse vil gjøre seg bedre på svart bakgrunn. Men jeg tar gjerne i mot tips, hvis noen har forslag - eller andre ideer til hvordan disse boblene kan bli fotogene.

 "Utdrag" presentert på en annen måte enn dere har sett tidligere. Jeg har begynt å favorisere denne varianten, men jeg må absolutt få stilt den i et bedre lys - bokstavelig talt.

"Spis, sa hun, og pakket ut setningene." Denne er også en fersking. Jeg er ikke en gang sikker på om den er ferdig. Tror faktisk ikke det. Så nå har dere muligheten til å påpeke hva som fungerer, ikke fungerer - rett og slett dytte meg i riktig retning. Jeg er nemlig ganske lydig (eller iallefall lydhør) i denne delen av prosessen.