mandag 13. februar 2012

Gode utsikter

Når man begynner å skrive om været, da er man virkelig tom for andre emner. Men det er ikke så i dette tilfellet, dette er bare et innlegg for å hedre utsikten fra atelieret som jeg nå har hatt i ett år. Noen blå dager, noen grå. Nå har jeg nemlig brøyta meg ut av tåka, og endelig bestemt meg. Så dere atelierbildene i forrige innlegg? Der har jeg nå takka ja til å jobbe i tre mnd'er sammen med Sivh. Men denne utsikten og mulighetene dette rommet ved Drammenselva har gitt meg, det gir jeg ikke slipp på før jeg må. Det må vel kunne kalles amisiøst å skulle ha to atelierplasser over en tre mnd'ers periode. Men det må også kunne kalles en unik mulighet det ikke går an å takke nei til. Nå har jeg muligheten til å jobbe med større prosjekter, og få tatt bedre bilder av prosjektene. Det braker løs 1.april, og før det skal det også jobbes på spreng. Nesten så jeg gruer meg til våren - jeg kommer jo ikke å ha tid til å nyte den?!





fredag 3. februar 2012

Tiden er inne, for det er så kaldt ute

Mer banal overskrift skal du leite lenge etter! Og en atelier-plass som denne kan du også komme til å leite lenge etter. Tidligere i uka var Ane og jeg på atelierbesøk i Vestfossen, i samme bygning som Kunstlaboratoriet. I bakgrunnen ser dere Ane, den Bergensberømte performancekunstneren (ikke langt unna verdens-berømt det altså). Men først og fremst ser dere kanskje det samme som meg: stor arbeidsplass!

 Dette er bare en del av området som kunstneren Katrine K. H. (Bakvendt blir det Hennes Kongelige Høyhet, vel nesten da) disponerer. Det er ikke lenge siden hun flyttet inn i lokalene, kanskje det er derfor det ikke er like fullt som mitt "attleri"(som foreldra mine kaller det). Men det er fullt av planer og fine arbeidsmuligheter!

Her er det til og med stor nok plass til å føre en samtale over to plan. Det er jo nesten umulig å ikke tenke store nok tanker på en plass som dette. Tenk for en stor UFO som kunne fått plass i dette lokalet?! Ja, ikke at jeg har noen umiddelbare planer om å gi liv til enda en UFO altså. Men kanskje en gigantisk skulptur av Wenche Foss? Heller ingen umiddelbar arbeidslyst som melder seg til den ideen heller altså. Men stormannsgal? Ja, den lysten melder seg.

Melder ryddelysten seg for noen? Dette er fra min arbeidplass. Og bildet er tatt samme dag som jeg fikk opp hylle nr to, og dermed hadde fått masse ting opp fra gulvet. Det første jeg gjorde den dagen var å rydde, men da jeg tolv timer seinere skulle dra derfra så det nesten verre ut enn før jeg startet arbeidsdagen. Der har du fordelen med å ikke ha atelier hjemme: Jeg må ofte ha det helt ryddig før jeg starter på et prosjekt, men når jeg er midt i en prosess er det en fordel å slippe å rydde unna. Nå har jeg hatt denne plassen i ett år, og har jobbet meg godt inn der.

 Her var det jeg slapp penselen før jeg dro. Nå gleder jeg meg til en "attleri-helg" i mitt rosa linoleums-paradis! Håper jeg kan ha denne plassen ennå en stund, men jeg har begynt å snuse på grå betong-gulv i Vestfossen. Er det i nær tid, fjern tid, på tide, eller i utid?