søndag 23. oktober 2011

Lille kattepus, hvor har du vært? Jeg har vært i Løten.

I disse dager har Løten ropt på meg. Og jeg var ikke vanskelig å be. Til og med skiltene i Løten vet å rope.

Løten kommune har siden junimåned kommet til å bety noe spesielt for meg. Kommunestyret vedtok å satse på en yngre, lovende( åjada) kunstner og gi henne en real klapp på skuldra i form av et stipend. Og den heldige, utvalgte ble denne gangen meg. Den lykkefølelsen slik oppmerksomhet fører med seg, anbefaler jeg alle kreative. Oppskrift: Søk Hallvard Trættebergs stipend!


Nå i oktober var jeg for første gang på visitt i Løten kommune, for å bli tildelt stipendet. Dermed finner jeg det på sin plass å herved introdusere dere for en liten smakebit av den landlige idyllen.




Hvis du ikke er så kjent i Løten, kan det være greit å pugge nummeret til Taxi’en før de tre siste nummerne takker for seg. Ellers så kan du gjøre som meg, skaffe deg privat sjåfør. Kvelden etter utdelinga, fikk jeg nemlig en privat omvisning i Løten, sittende i baksetet på bilen til kulturkonsulenten og kultursjefen i kommunen. Egentlig er det telefonnummeret deres som kommunen burde skiltet med.

 Først kjørte vi forbi kommunehuset, deretter gjennom gågata: ungdomsskolen, bøndenes hus, stasjonsbygningen, nedlagt butikklokale, treningssenter for eldre, det gamle meierihuset og bunnpris. Så kjørte vi opp mot et rødt koselig lite hus som er bygdas galleri. Der snudde vi, for å ta en nærmere kikk utenfor bilens stålinnramning, og da spesielt med tanke på Bøndenes hus, hvor jeg skal ha utstilling til våren. Der møtte vi en ildsjel, som hadde pusset opp et vrak av en verneverdig bygning, til opprinnelig stil. Og han inviterte oss inn i det aller helligste, selve hjernen til bygningen, kontoret hans.

Jeg fikk også snappet til meg et bilde av kontorarbeidet hans.

Rett over gata for bøndenes hus, ligger stasjonsbygningen. Det er også noe av grunnen til at jeg skal stille ut der, fordi det er midt i sentrumsgata. Men også fordi det forhåpentligvis kan få folk som vanligvis ikke går på utstillinger, til å ta en kikk innom.

Hvis dere først er på togstasjonen, bør dere også stikke inn dit. Selv om Løten er kjent for både akevitt, lys og metalmusikk, så bærer ikke “venterommet” på stasjonen preg av å være hverken brunt eller hardbarka. Her er det landlig idyll, som Løten også er kjent for. Jeg valgte bort rent mel i pose og prøvde i stedet lefserull med laks og bærpai til forrett og dessert. Den bærpaien ligger lagret på tungen min fortsatt. Fyttikatta så god. Og apropos katter...
I døra på vei ut av stasjonskafeen, møtte jeg på denne traveren. Han var akkurat sånn jeg liker dem.

Jeg klarte ikke å dra tomhendt derfra og lot meg også friste av valnøttbrød, bringebærsaft og solskinnsboller(som kan skimtes i den brune posen). Det var nesten så katta ble med i bilen og.

Vi ble bestevenner. Og jeg lovte han at jeg snart skal ta turen tilbake til Løten. I mai måned skal jeg ha utstilling av arbeidene mine der, så da håper jeg også flere vil ta turen dit. Selve utdelingskvelden må nok få et innlegg for seg selv, det var mer pomp og prakt enn jeg har plass til i dette innlegget. Eller som Hamar Arbeiderblad dagen derpå skrev: Heftig stipendfest!






torsdag 20. oktober 2011

Høst deg en lokkepute!


 "Kyss meg bak!" Både foran og bak.

Hva med en oppdatering på puteproduksjonen min nå når vi går inn i den aller beste sofatida? Kyss meg bak er en av de første putene jeg lagde, og ble gitt som gave til en sofa som trengte den. Ikke la sofaen din stå der aleine mens du er på jobb, den blir frynsete av slikt. Tiden er inne for å gjøre gjengjeld for sofaen din som har vært din faste følgevenn gjennom mange år. Gi den en myk julegave!



Dette er en annen pute som også er solgt, her i sitt nye hjem i Kristiansand. Stoffet har jeg trykket sjøl, og det står Ugler i mosen du liksom gjentatte ganger, i spedd en del gresstuster. Ikke mose altså. Banalt, så langt ugla kan se.
Disse har også funnet seg et nytt hjem, og til og med noen nye kamerater ser det ut til! Både en dalmantiner, en sel og en sånn med stripete hale(hva heter nå de igjen?). Godt, for putene ble fort lei av alle uglene som egla seg innpå der en stund. Selv om de sikkert har mye å prate om, sier putene på dette bildet "Ser jeg helt dått ut, eller?"(med påfølgende dåtte-mønster på baksiden), og "Kom da vel" sier lokkeputa som har et rødt kom på forsiden og dette mønsteret på baksiden. De ferskeste putene har nemlig blitt til lokkeputer! Skal få vist noen flere her så snart jeg har bilder, men ellers vil noen utvalgte også bli å se i den nyåpna butikken i Markveien i Oslo, som linnosaurus.blogspot.com lokker med i bloggen sin. Jeg håper jeg kan bidra til at ingen sitter aleine i sofaen i høst. Fortsatt god høst!






lørdag 1. oktober 2011

helt hol etter høl

Rett før jeg sluttet å skrive og poste innlegg på den sida her, var det mange hull. Nå i det siste har det også vært mange hull. Det er ikke sånne hull som nødvendigvis bør tettes, de bare er der og utøver oppgaven sin som hull.

Det er jo ganske høl i huet at hull skrives hull når ø’en i høl er så mye mer beskrivende. Hvor mange ø’er du legger i uttalen av høl kan dermed illustrere hvor dypt dette hølet her. Men så er jo ø’en mye mer lukket i forhold til en u, u’en er jo et hull i seg selv. Og siden høl høres best ut med tjukk l bak ø’en, så godtar jeg ordet hull, så lenge det ikke har med tenner å gjøre.

Men hullene jeg har vært vitne til både før og etter sommeren, er ikke nødvendigvis så spektakulære hull. De bare var der, tilfeldigvis når jeg kom som en turgåer [hvor mange år må man ha gått slalåm mellom trestammer og maurtuer før man kan smykke seg med denne tittelen - som nesten alltid bare blir referert til i aviser?]. De har sikkert vært der lenge, for alt jeg vet uten å forbause noen. Også kommer jeg, og fyller hullet med både ett og to “Oi!”. Sånt blir det ekko av. Og blogginnlegg.



                                   Hull som bidrar på en uant måte. Kanskje det sluker joggere?
                                   Viktig med godt inneklima, her bidrar hull som vinduer.

 Stabburshull. Den nye typen slum. Eller tar jeg feil, kanskje dette ville gått under rustikt og landlig i en boligannonnse. Shabby chicken.